IBEELD1.jpeg

Gustave Van Vaerenbergh (1873-1927) leefde en werkte in Schaarbeek.

Hij is bekend geworden voor zijn fijnzinnige bustes in art nouveau-stijl die hij in allerlei materialen op de markt bracht. In zijn workshop (Carli & Frères) werkten 20 mensen om zijn creaties te produceren. Over de hele wereld verspreid, getekend met G. Van Vaerenberg of G.V. Vaerenberg. Gezocht door collectioneurs en fijnproevers. Puntjes op de i: Het is wel degelijk Gustave en niet Georges zoals sommige kunsthandelaars propageren.

Deze mooie grote buste uit terracotta is een allegorie op de muziek, aangeduid door de lier. Fijnzinnig afgewerkt gezichtje, mooie met planten gedecoreerde band in het haar, kijkend naar rechts. Blijkbaar is er van dit model nog een versie van ongeveer 50 cm terwijl deze 37 cm bedraagt en onderaan een basis van 35 cm heeft.

Getekend met G.V. Vaerenberg en modelnummer 771. Eerder zeldzaam. In onberispelijke toestand, topkwaliteit! 

verkocht

intussen is onze zaak gesloten

BEELD 2.jpeg