216_e186b860eac59273e61c3f6340258879

Beste Theodore,

Of je een bijdrage wil leveren voor een boekverbranding?
Het is uiteraard niet mijn vraag, maar een ijverig lid van de “juisten in de leer” (JIL) vroeg of dat geen symbool zou zijn om al de besmette woorden in as te laten opgaan.
En of ik nog een paar presentexemplaren van mijn werk of het jouwe had, want om ze nu via de uitgeverij aan te schaffen (gesteld dat zij ze intussen niet hebben gebruikt om de verwarming een graadje hoger te kunnen zetten!) was wat te veel gevraagd.
Ik heb ze nog een exemplaar van mijn lezingen over Jung meegegeven, en te zien aan de naam van deze nobele man dachten ze dat het een jeugdboek was. Dus de fik in.

Jij wil zeker ook nog wel iets leveren want naar het schijnt is er daarna een feest voor behoeftige auteurs die zich dan bij ons werk mogen verwarmen of er een worstje op mogen braden want voor een heuse barbecue is ons werk niet geschikt, dan moet je al naar bijbels zoeken of wetboeken.
Het zou zuiverend werken, zo’n boekverbranding van totaal foute auteurs.
Dus mocht jij nog wat slecht gelijmde of verkeerd gedrukte exemplaren hebben, dan graag.

De mensheid heeft recht op warmte, nietwaar?

Uw G. Dumortier, psychiater.

Hierbij nog een fotootje van hoe het er vroeger aan toe ging, toen hadden ze niet alleen warme voeten maar ’t werden ook heethoofden naar het schijnt.