616_c3cca5e24ff00b9ca477ba5a8161ecae

Zijn naam?
Giovanni Battista Tiepolo, geboren op 5 maart 1796 in Venetië. Zijn vader was een reder, mede-eigenaar van een handelsschip, dus de 5 kinderen en de mama zaten er warmpjes bij al moest de kleine Giovanni al heel vlug zijn vader missen. (1697) Hij heeft hem nooit gekend.

Hij leert het vak bij Lazzarini, en hij kijkt op naar Veronese, zijn lichtend voorbeeld.
Ik stuur jullie hierbij een mooie tekening van een tijdgenoot, ook een Giovanni Battista. Piazetta.
Samen met Sebastiano Ricci en Federico Bencovich waren zij de schilders van de 18de eeuw in Venetië.
Van Piazetta leerde hij zeker elementen van beeld-dramatiek.
Kijk naar deze jongen en zijn leermeester. Het is niet alleen een portret, het is een handeling: kennisoverdracht, maar dan in een dramatisch beeld gevat: het is een ongwoon camera-standpunt zodat je de eenheid van de twee personages gewaar wordt.

Dat Piazetta ook een meester tekenaar was, heeft hij zeker met Tiepolo gemeen.