606_66dd2c357fd233076a6038c853e6bb75

Beste Psych,

Vervalst of niet, soms is de tijd niet om te dragen. Er worden pijlen op je afgeschoten waarvan je de boog niet kent, er wordt met modder en afval naar je gegooid omdat de jaloezie het haalt op de deemoedigheid. De vijand moet afschrikwekkend zijn, want we zijn bang dat hij natuurlijk te veel op ons gelijkt. Maak een monster van iemand anders dan ben je zelf vrijgesproken van elke aandrang. Schiet de pijlen om zelf niet beschoten te worden.

Hier stuur ik je dit prachtige beeldje van amor. Zijn boog is verdwenen maar zijn pijlen voel je, ook zonder het commercieel Valentijnsgedoe, ze zijn er, en het moeten niet alleen de beeldschonen zijn die ze afschieten of ontvangen, met dezelfde warmhartigheid vuurt amor zijn pijlen zonder onderscheid van jaren of afkomst.

Is hij een goede schutter, of bedriegt hij ons zoals de Tijd dat doet? Vuurt hij de waan op ons af of de werkelijke verbondenheid? Gaan de pijlpunten etteren in onze ziel of maken ze de mooiste dingen los?
Ik denk dat we niet de schuld op zijn schattig nekje moeten schuiven maar dat we de wondes tot etterbuilen of glorierijke openingen voor het schone kunnen cultiveren.
Hijzelf staat er lachend bij, met zijn onzichtbare boog. Hij heeft de tijd.

Je telkens weer rechtkruipende patiënt, Theodore Silverstein.